- Malzemeler-
2 adet tavuk göğüs eti1 su bardağı ılık tavuk suyu
2 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı mayonez
1 tatlı kaşığı tuz
- Sos için-
2 yemek kaşığı sıvı yağ1 tatlı kaşığı pul biber
- Üzerine-
1 paket ruffles patates cipsi-Hazırlanışı-
Tavuk etlerini 4 su bardağı su ile yumuşak hale gelene kadar haşlıyoruz, haşlanan tavuk etlerinin suyundan 1 bardak ayırıyoruz, tavuklar ılındıktan sonra iyice didikliyoruz. Diğer yanda ufalanmış ekmek, rendelenmiş sarımsak, yoğurt, mayonez ve tuzu ilave edip ılık tavuk suyu ile karıştırıyoruz. Karışan malzemeyi tavuğumuza katıp harmanlıyoruz.Patates cipsini iyice parçalayıp bu şekilde tüm malzemelerin üzerine serpiyor tamamen kapatmasını sağlıyoruz. Diğer yanda tavada yağımızı kızdırıyor içine pul biber ilave edip biberleri yakıyoruz ve cipslerin üzerine döküyoruz. Buzdolabında soğuması için beklemeye alıyoruz...
Cipsli Mayonezli Çerkez Tavuğumuz hazır afiyet olsun...

1 yorum:
Merhaba bloğunu yeni gördüm ve takipteyim :D
Yorum Gönder